-
يكشنبه, ۱۱ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۵۱ ب.ظ
-
۹۷۸
به نام خدا
موضوع بی حجابی از معضلاتی است که امروزه نمودهای آن را میتوان به وفور در میان زنان و دختران جامعه مشاهده نمود. معضلی که اگرچه به یکی از آسیبهای اجتماعی بدل شده اما در مقایسه با سایر این آسیبها با تساهل بیشتری نسبت به آن برخورد میشود.
هرچند پدیدهی بدحجابی موضوع جدیدی نیست و پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره حضور افرادی هنجار شکن وبا پوشش نامناسب را در جامعه شاهد بوده ایم، اما گسترش این پدیدهی مذموم طی سالهای اخیر و گرایش روز افزون جوانان به آن امری نگران کننده است که نیازمند ریشه یابی و برنامه ریزی برای ارائهی راه کارهای عملی از سوی نهادهای فرهنگی میباشد.
* دلایل سرمایه گذاری غرب بر روی شبکههای ماهواره ای
اگرچه بی حجابی علل گوناگونی دارد که هریک در جای خود نیازمند بررسی وتحلیل دقیق میباشند؛ اما مهمترین عاملی که در حال حاضر میتوان برای دامن زدن به فرهنگ بدپوششی و بدحجابی به آن اشاره کرد تأثیر مخرب شبکههای ماهواره ای و برنامههای غیر اخلاقی این شبکهها بر جوانان است که متأسفانه به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب برای خنثی کردن آثار مسموم آن و طیف وسیع مخاطبین با سرعت سرسام آوری درحال دگرگون ساختن ساختارهای ارزشی جامعه و القای فرهنگ برهنگی به جوانان است.
باز شدن پای ماهواره به خانههای ایرانیان به سالهای دور و درازی برنمی گردد؛ با این حال در مقایسه ی میزان استقبال مخاطبین از تلویزیون با سایر رسانهها میتوان دریافت که چرا دنیای غرب برای ترویج فرهنگ منحط و بی بند و بار خود بیش از هرچیز بر روی شبکههای ماهواره ای سرمایه گذاری میکند. عواملی همچون همگانی بودن و دسترسی آسان، ارسال سریع اطلاعات و تأثیر عمیق روانی برنامههای تلویزیونی موجب گردیده تا ماهواره به عنوان کاربردیترین سلاح در جنگ نرم دنیای استکبار علیه ملیتها و فرهنگهای بومی به کار گرفته شود؛ به طوری که این روزها میتوان به روشنی آثار سلطهی این شبکهها را بر جامعه مشاهده نمود.
رواج مد گرایی و استفادهی افراطی از لوازم آرایشی در میان بانوان از بارزترین نمودهای تأثیر مخرب ماهواره بر جامعه است. علاوه براین عادی جلوه دادن روابط خارج از عرف زن و مرد و اشاعهی بی عفتی از دیگر رسالت هایی است که برنامه ریزان این شبکهها دنبال میکنند.
نباید فراموش کرد که گسترش قارچ گونهی شبکههای فارسی زبان که با پخش کلیپها و سریالهای غیر اخلاقی هدفی جز قطع ریشههای فرهنگی جامعه و تعرض به حریم خانوادهها را ندارند از برنامه ریزیهای بلند مدت دشمنان دین و فرهنگ ایران اسلامی است.
* فعالیت شبانه روزی ۷۴ شبکه ماهواره ای فقط برای تبلیغات مُد غربی
در بررسی رویکردهای این شبکهها میتوان به وضوح مشاهده نمود که...
در بررسی رویکردهای این شبکهها میتوان به وضوح مشاهده نمود که برنامههای آنها در ابتدا بر روی تخریب حیاء فعالیت مینماید و با ساده انگاری اعمال منافی حیاء و عفت، پای به قدم بعدی یعنی ترویج انواع و اقسام بی حجابی از بد پوششی تا کنارگذاردن حجاب میگذارد.
قابل ذکر است که تعداد شبکه هایی که به طور اختصاصی به تبلیغات مد لباس و لوازم آرایشی میپردازند ۷۴شبکه است که به طور شبانه روزی اقدام به پخش برنامه و تبلیغات لباس هایی میکنند که هیچ تناسبی با پوشش و فرهنگ ایرانی و مسلمانی ندارد. با این اوصاف جای تعجب نیست که چرا ظاهر و رفتار جوانان جامعه با سرعت سرسام آوری به سمت غربی شدن و وارونگی ارزشها پیش میرود.
باید توجه داشت که حجاب یک تکلیف شخصی نیست و دارای ابعاد گوناگون روانی اجتماعی و ارتباطی است و از اهمیت ویژه ای در ایجاد و حفظ امنیت اجتماعی برخوردار است. جای تردید نیست که نادیده گرفتن نقش غیر قابل انکار رسانهها در تغییرات فرهنگی جامعه آثار غیر قابل جبرانی به جای خواهد گذاشت. بنابراین ضروری است که برنامه سازان داخلی با معرفی و شناساندن الگوهای والا و دوری از تبلیغات کلیشه ای ونشان دادن آثار مثبت روانی-امنیتی حجاب در جامعه افراد را به سمت پیروی از پوشش مناسب یک مسلمان هدایت کنند؛ زیرا تجربه نشان میدهد که گام هایی که تاکنون برای ترویج حجاب در رسانههای داخلی برداشته شده در مقایسه با برنامههای رسانههای بیگانه که به ترویج بی حجابی مبادرت میورزند بسیار ناچیز بوده و پاسخگوی سوالات مخاطبین در این زمینه نمیباشد به طوری که حتی گاه با ارائهی تصویر و الگوی نامناسب از زن محجبه در ضربه زدن به فرهنگ حجاب سهیم میگردند.
به هر روی چاره اندیشی برای حل این معضل نیازمند اقدامات فرهنگی و اصلاح نوع نگرش به زن در جامعه است؛ نگرشی که این روزها ما شاهد آن هستیم و با توجهِ بیش از حد به ظاهر در مناسبات اجتماعی به تنزل مقام زن منتهی گردیده است.
منبع:http://enghelab-news.ir