-
چهارشنبه, ۲ دی ۱۳۹۴، ۰۷:۰۶ ق.ظ
-
۱۰۷۴
یادداشت؛
سرویس بین الملل جام نیوز: این روزها اخباری از سرکوب شدید شیعیان در کشوری منتشر می شود که تروریست ها در آنجا هر کاری می خواهند، می کنند.
پایگاه خبری الوقت در مطلبی با اشاره به تحولات اخیر نیجریه، از حمله ارتش این کشور به منزل "شیخ ابراهیم زکزاکی" رهبر جنبش اسلامی نیجریه و شهادت و زخمی شدن بیش از 35 نفر از اعضای این جنبش خبر داده است.
متاسفانه از سرنوشت رهبر شیعیان نیجریه نیز خبری منتشر نشده است؛ رهبری که در حمله ارتش نیجریه به راهپیمایی روز قدس در سال 2014، سه تن از فرزندانش توسط دولت به شهادت رسیدند، ولی وی در قبال این اقدام دعوت به آرامش نمود.
شیعیان نیجریه، بزرگترین جمعیت شیعیان در آفریقا محسوب می شوند. کشور نیجریه با جمعیتی نزدیک به 150 میلیون نفر از کشورهای پرجمعیت آفریقاست. نیمی از جمعیت این کشور مسیحی و نیمی سنی (بیشتر سنی مالکی) هستند. اما از سال ۱۹۸۰ م و بیشتر از سال ۱۹۹۵م روند رو به رشد گرویدن مسلمانان سنی به مذهب شیعی در این کشور مشاهده شده، به گونهای که در حال حاضر تعداد شیعیان تا ۱۰ میلیون نفر برآورد شده است.
شیعیان نیجریه علاوه بر برگزاری مراسم مذهبی مانند دستههای چند هزار نفری عاشورا، روزنامه، مجله، کتاب، سایت و تولیدات صوتی و تصویری درباره مذهب اهل بیت و ائمه معصومین به زبانهای بومی نیجریه دارند.
عاشورا در نیجریه
در حالی این شیعیان از سوی ارتش نیجریه به شدت سرکوب می شوند که گروه تروریستی بوکوحرام که جنایات متعددی در آفریقا مرتکب شده و بیعت خود را با داعش را رسما اعلام کرده، به راحتی در این کشور اقدامات تروریستی خود را انجام می دهد و نه تنها ارتش نیجریه که نیروهای اعزامی آمریکا هم در برخورد با آنها اقدام قابل توجهی را انجام نداده اند.
ربودن 300 دختر نیجریه ای و به بردگی گرفتن آنها تنها یکی از جنایات بوکوحرام است.
در نتیجه فعالیت های جنبش اسلامی نیجریه و به خصوص شیخ ابراهیم زکزاکی، از دهه 1980 تاکنون بین 8 تا 12 میلیون نیجریه ای شیعه شده اند و این مساله باعث حملات شدید و تهدید برخی گروه های افراطی و تروریستی همچون بوکوحرام علیه جنبش اسلامی نیجریه و شیخ ابراهیم زکزاکی شده است.
البته تنها تروریست ها به دنبال از بین شیعیان در نیجریه نبوده اند بلکه آمریکا، اسرائیل و عربستان نیز همواره سعی کرده اند جنبش اسلامی نیجریه که نمونه ای کوچک از صدور انقلاب اسلامی به جهان است، را از بین ببرند. این سه کشور با پرداختن پول به مبلغان گروه های افراطی علیه جنبش اسلامی نیجریه تبلیغ کرده و تلاش کرده اند تا مردم نیجریه را علیه شیعیان تحریک کنند.
از دیگر سو، بارها تلاش کرده اند شیخ ابراهیم زکزاکی را ترور کنند و چندین بار هم با کمک رسانه های خود و مطرح کردن اتهامات دروغین علیه شیعیان، بهانه کافی را به دولت نیجریه داده اند تا شیعیان را سرکوب کنند.
نکته جالب اینجاست که گاهی سرکوب شیعیان در نیجریه، در سایه ادعای مبارزه با اعضای گروه تروریستی بوکوحرام صورت گرفته است!
و این بار هم، در سایه سکوت همیشگی غرب و نهادهای مدعی حقوق بشر، ارتش نیجریه در راستای اهداف و سیاست های حامیان داعش، به شیعیانی حمله می کند که چندی پیش در آستانه اربعین هدف حمله تروریستی قرار گرفتند.